Nedostôjnosť očkovania Sputnikom V

Vážená redakcia,

nedá mi nepodeliť sa s vami o skúsenosť s očkovaním vakcínou Sputnik V v Bratislave. Všetky znechucujúce problémy a nedôstojnosť, ktorá sprístupnenie tejto látky po celý čas sprevádzala, má podľa môjho názoru vyvrcholenie v mieste a priebehu očkovania v (jedinom) centre hlavného mesta Slovenska – v budove Polikliniky cudzokrajných chorôb na Americkom námestí č.3.

Je všeobecne známe, že Sputniku V dôverujú predovšetkým ľudia staršej generácie, s čím museli organizátori pri príprave podujatia počítať. Ak by sme aj opomenuli budovu v úplne dezolátnom stave, nedá sa akceptovať znemožnenie bezbariérového prístupu pre občanov imobilných a s pohybovými problémami. Nehovoriac o tom, že v týchto horúčavách vyjsť na druhé poschodie bez výťahu dalo riadne zabrať aj zdravým jednotlivcom. Dojímavé a súcitné bolo, že samotná očkujúca pani doktorka išla na dvor pichnúť vakcínu pánovi, sediacemu na vozíčku.

V súvislosti s takýmto nedôstojným až nehumánnym prístupom sa natíska otázka, čo zlého urobila staršia generácia tej mladšej, že namiesto úcty a rešpektu sa jej dostáva za preferovanie inej očkovacej látky takáto forma poníženia.

Zdroj, foto: Pacient, ktorý sa zúčastnil očkovania a nepraje si uverejniť svoje meno, jeho totožnosť je redakcii známa



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *