Ministerstvu zdravotníctva záleží na vyriešení situácie

Ministerstvu zdravotníctva záleží na tom, aby všetci pacienti na Slovensku mali adekvátnu zdravotnú starostlivosť. Rovnako to platí aj pre Neurochirurgickú kliniku Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramároch. Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská sa dnes stretla so všetkými zainteresovanými stranami a vypočula si názory tak vedenia nemocnice ako aj vedenia kliniky.  Šéfka rezortu zdravotníctva zároveň ubezpečila, že ministerstvo robí všetko preto, aby požadované technické vybavenie bolo dodané čo najskôr.

Andrea Kalavská si na stretnutí veľmi pozorne vypočula všetky zainteresované strany. „Ako ministerke zdravotníctva my vždy ide v prvom rade o kvalitnú zdravotnú starostlivosť o pacienta ako aj o adekvátne podmienky na prácu pre lekárov a ďalších zdravotníckych pracovníkov,“ povedala šéfka rezortu zdravotníctva. Martin Smatana, generálny riaditeľ Inštitútu zdravotnej politiky MZ SR, zároveň ubezpečil vedenie kliniky o tom, že intenzívne pracujeme na dodaní novej prístrojovej techniky. „Úvodom februára by mala mať klinika operačný stôl a v horizonte najbližších mesiacov aj nové neuronavigácie s plným vybavením s elektromagnetickým modulom vrátane plného vybavenia,“ vysvetlil Smatana.

Šéfka rezortu zdravotníctva zároveň zdôraznila, že vedenie kliniky je plne zodpovedné za jej chod a v prípade problémov treba veci riešiť s vedením Univerzitnej nemocnice. Na čele zdravotníckeho zariadenia aj z dôvodu nespokojnosti  s rýchlosťou obstarávania novej prístrojovej techniky a zdĺhavosť doručovania nových prístrojov na pracoviská došlo na jeseň minulého roka k odvolaniu vtedajšieho vedenia a teda výmene v riadení. „Ako ministerke zdravotníctva mi záleží na tom, aby veci fungovali, a preto na ministerstve robíme všetko preto, aby zdravotníci pracovali v adekvátnych podmienkach. Aj preto po mnohých rokoch prichádza práve v tomto období k masívnej obmene prístrojovej techniky s efektívnym nákupom, pričom nám ide o to, aby pacienti boli liečení a diagnostikovaní na kvalitných strojoch a zdravotníci pracovali v adekvátnych podmienkach,“ povedala Andrea Kalavská. Ministerka zdravotníctva zároveň považuje slobodu vo vyjadrovaní za automatickú, a preto nikomu nebráni vyjadriť svoj názor. „Zároveň ale považujem za dôležité, aby sme veci riešili konštruktívne a nestresovali spoločnosť,“ povedala šéfka rezortu zdravotníctva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *