Tretinu novonakazených tvoria zaočkovaní

Seychelské ostrovy plne zaočkovali viac ako 85 % dospelých a stali sa tak najzaočkovanejšiou krajinou na svete. Vo vakcinácii predbehli aj Izrael. Stotisícový národ registruje takmer 500 nových prípadov za tri dni. Seychelská ministerka zdravotníctva Peggy Vidotová v pondelok k situácii uviedla: „S novým vysokým počtom prípadov z minulého týždňa je napriek výnimočným opatreniam situácia s covidom kritická.“. A tak ostrovný štát na týždeň opäť zavádza lockdown a odporúča prácu z domu.  

Prekvapujúci je fakt, že tretinu novonakazených tvoria plne zaočkovaní. Dve tretiny nakazených sú potom nezaočkovaní alebo tí, ktorý sú zaočkovaní iba jednou dávkou. 

Zdroj: TREND.SK

Foto: HWMedia z Pixabay




3 thoughts on “Tretinu novonakazených tvoria zaočkovaní

    1. Možno to je účel webu „lekárskenoviny“. Alebo tu nie je žiadne odborné recenzné posúdenie odborníkom na danú oblasť. Uviedli to aj v tlačenej verzii?

      Podozrivý mi bol už rozhovor s Ioannidisom, ktorého predchádzajúcu štúdiu platila JetBlue (letecká spoločnosť) a ktorá tiež vyšla k podpore hesla: „Je to v poriadku, môžeme pokračovať v biznise.“. A o podozrení, že tú prácu urobil na mieru sú na nete informácie. A Lekarskenoviny už v dobe Matovičovho výroku mohli poznať ďalšiu prácu hovoriacu o vyše 4x vyššej smrtnosti na Covid v rozvinutých krajinách, ako ním v abstrakte zoradením 51 prác do rady a vybratím strednej hodnoty uvádzaných 0,26% a on sa v rozhovore čudoval prečo niekto označil jeho prácu za hoax? Stačilo si prečítať avstrakt a dolistovať sa k poslednej stránke s grafom a táto otázka stráca zmysel.

      Nature majú v článku peknú porovnávaciu tabuľku Čínskych vakcín:
      https://www.nature.com/articles/d41586-021-01146-0
      Som zvedavý, či to Lekarskenoviny v ďalšom vydaní uverejnia a aspoň na rovnakej ploche, ako toto, pretože takto sa skutočne zdá, že pracujú pre opozíciu a pre tú je lepšie, čím je horšie v krajine. A bagatelizovanie významu očkovaniu článkom na úrovni dezinfoscény (toto isté sa šíri od ich čitateľov!) je toho takmer dôkazom.

  1. Jak dlouho o očkování, protože imunita se vytvoří až za 2-3 týdny po očkování !!!
    Je neseriozní jen říci, že 30% případů nákazy je z očkovaných, ale bylo by seriozní uvést po jaké době příjetí vakcíny a jaké vakcíny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *