V okolí Dunajskej Stredy sa kšeftuje s vakcínami

RTVS informovala o rozširujúcom sa neduhu na juhu našej republiky. Kšeftári ponúkajú vakcináciu tzv. šiestou dávkou vakcíny. Redakcii Rádiožurnálu RTVS, ktorá dostala tip, sa podarilo získať ponuku na očkovanie v okolí Dunajskej stredy za 100 eúr.

Ako sa ďalej uvádza v správe RTVS, biznis má fungovať tak, že zariadenie, kde sa očkuje papierovo vykáže šiestu dávku ako nepoužiteľnú, ale v skutočnosti ju z ampulky vytiahne a ponúkne záujemcovi. Správa tiež rozšírila okruh vakcinovaných z jednotlivcov na celé firmy.  Pre RTVS sa vyjadril aj minister Krajčí: . „Potreboval by som viac informácií, ale šiesta dávka sa používa a čo vieme, máme dostatok striekačiek, ktoré zabezpečujú, že sa tá šiesta dávka dá vytiahnuť.“. 

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) o podobných praktikách nevie. „Potreboval by som viac informácií, ale šiesta dávka sa používa a čo vieme, máme dostatok striekačiek, ktoré zabezpečujú, že sa tá šiesta dávka dá vytiahnuť,“ povedal pre Rádiožurnál na Rádiu Slovensko.

Na základe dostupných informácii kontaktovala redakcia aj hovorcu siete polikliník, ktoré v Dunajskej Strede prevádzkujú vakcinačné centrum, na jeho oficiálnu odpoveď sa stále čaká, uzatvára správa RTVS.

Foto: martaposemuckel z Pixabay



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *