SKZL: Študenti potrebujú praktickú výučbu

Slovenská komora zubných lekárov vyjadruje veľkú nespokojnosť a rozhorčenie nad prístupom kompetentných k pretrvávajúcej stagnácii a neriešení situácie študentov zubného lekárstva, ktorí doteraz nemajú výnimku zo zákazu vychádzania na to, aby mohli absolvovať predpísanú minimálnu praktickú výučbu potrebnú pre úspešné ukončenie štúdia odboru zubné lekárstvo.

Prezident SKZL MUDr. Igor Moravčík sa dnes pre RTVS vyjadril, že klinická výučba predstavuje reálne ošetrovanie pacientov, podľa predpísaných výkonov, ktorých splnenie je jednou z podmienok ukončenia štúdia. Nakoľko absolvent štúdia v odbore zubné lekárstvo po skončení štúdia môže poskytovať zubnolekársku starostlivosť pacientom samostatne, na čo mu komora ako odborný garant zubného lekárstva, po splnení všetkých podmienok vydáva licenciu, je nevyhnutné a akútne otázku klinickej výučby doriešiť zo strany kompetentných.

Je potrebné si uvedomiť, že zápasíme nielen s covidom, ale aj dlhoročným nedostatkom a zároveň 30 % vekovou štruktúrou 65 +, čo predstavuje jednu štvrtinu registrovaných zubných lekárov na Slovensku.  

ZDROJ: Plus JEDEN DEŇ

FOTO: Michal Jarmoluk z Pixabay




Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *