Bánovská nemocnica spustila prevádzku moderného Centra pre liečbu pohybového aparátu

Centrum pre liečbu pohybového aparátu, ktoré zastrešuje ortopedické a traumatologické odbory, prináša pacientom možnosť absolvovať vyšetrenie, ambulantný zákrok aj nadštandardné terapie na úľavu od bolesti na jednom mieste. Nemocnica AGEL Bánovce moderné pracovisko vybudovala na druhom poschodí budovy, pričom využila priestory ortopédie a čiastočne diabetológie, so zachovaním súkromnej diabetologickej ambulancie.

Nemocnica AGEL Bánovce v úvode septembra oficiálne spustila prevádzku moderného Centra pre liečbu pohybového aparátu. „Ide o komplexné pracovisko, v rámci ktorého ordinuje tím skúsených lekárov – ortopédov a traumatológa. Pre jeho vybudovanie sme sa rozhodli najmä z dôvodu neustále rastúceho počtu pacientov s ochoreniami pohybového aparátu, ktorí vďaka novému pracovisku môžu takmer všetky potrebné vyšetrenia absolvovať na jednom mieste – dokonca aj na rádiodiagnostické oddelenie sa dostanú len prejdením cez chodbu,“ vysvetlila riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce PhDr. MUDr. Mina Bobocká, MBA, MPH. Okrem samotného vyšetrenia tam pacienti môžu absolvovať aj ambulantné zákroky, terapiu bezbolestnou rázovou vlnou, trijalux či infúznu terapiu. „Práce sa začali v prvom kvartáli roku 2024. Rekonštrukcia započala vybúraním dverí, čím sa prepojil nový priestor s existujúcou ortopedickou ambulanciou. Pokračovali sme rekonštrukciou podláh a stien, pracovisko je vybavené novým nábytkom, klimatizáciami a potrebnými zdravotníckymi prístrojmi,“ uviedol Ing. Vladimír Záborský, vedúci oddelenia ekonomiky, technických a prevádzkových činností Nemocnice AGEL Bánovce.

Moderné pracovisko je určené pacientom, ktorých trápia ochorenia kostrového systému, úrazy a zlomeniny kostí či iné ťažkosti súvisiace s chrbticou a pohybovým aparátom. V rámci centra podľa vopred stanoveného harmonogramu ordinujú ortopédi MUDr. Marián Nosáľ,  MUDr. Marián Nemec, MUDr. Viliam Laudon a MUDr. Ondrej Hatala, každý štvrtok ordinuje aj traumatológ MUDr. Michal Briatka, ktorý sa venuje úrazom a chronickým i akútnym ťažkostiam kolenných kĺbov. Centrum disponuje zákrokovou miestnosťou určenou pre vykonávanie ambulantných zákrokov a tiež nadštandardným prístrojovým vybavením. Pacienti tak môžu absolvovať ošetrenie prístrojom Trijalux, ktorý kombinuje rádiofrekvenčnú simuláciu, ultrazvukovú tlakovú vlnu a 10 Hz stimulácie, spojenú s aplikáciou kyseliny hyalurónovej a využíva sa predovšetkým na liečbu artropatií, ale aj pacientami vyhľadávanú bezbolestnú rázovú vlnu s diatermiou, ktorá je obzvlášť vhodná pri bolestiach chrbta, kĺbov, svalov, pri pätovej ostrohe, problémoch s karpálnym tunelom či tenisovým lakťom. Priamo na pracovisku sa v indikovaných prípadoch na odporúčanie lekára podáva aj infúzna terapia. Pacienti sa môžu informovať, prípadne objednať na vyšetrenie denne v čase od 7:00 do 8:00 a od 13:00 do 14:30 na tel. 038/762 42 72.


Zdroj, foto: AGEL SK, TS




Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *