Ministerka zdravotníctva dnes odvolala šéfa štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne

Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková odvolala z postu predsedu predstavenstva Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a.s. a generálneho riaditeľa Michala Ďuriša. Poverený vedením bol od 11. 1. 2024 a vymenovaný do funkcie od 11. 4. 2024.

Do času vymenovania tretieho člena predstavenstva VšZP budú v zmysle Stanov po dobu maximálne 3 mesiacov konať v mene VšZP zvyšní členovia predstavenstva Matej Fekete ako podpredseda a člen predstavenstva Matúš Jurových.

„Nepriaznivý vývoj hospodárenia štátnej zdravotnej poisťovne a uloženie opatrení vo forme ozdravného plánu zo strany Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou si vyžaduje jasné krízové riadenie organizácie, ktorá hospodári s rozpočtom na úrovni 5 miliárd EUR. Ide o najväčší objem zdrojov, ktoré je nevyhnutné efektívne alokovať na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Ministerstvo zdravotníctva ako jediný akcionár Všeobecnej zdravotnej poisťovne permanentne monitoruje personálnu i hospodársku kondíciu svojej najväčšej podriadenej organizácie,” uviedla ministerka zdravotníctva. Zároveň dodala, že je v jej záujme, aby VšZP bola nielen v čase prepoisťovacej kampane, ale kontinuálne lídrom v poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Uvedomujem si, že zodpovednosť za vedenie takejto organizácie je mimoriadne náročná. Preto verím, že kroky, ktoré z pozície akcionára konáme, budú smerovať k nevyhnutnej stabilizácii a garancii dostupnosti zdravotnej starostlivosti pre pacientov.”

Chcem sa poďakovať pánovi Ďurišovi za doterajšiu spoluprácu a nasadenie pri vedení najväčšej zdravotnej poisťovne,“ dodala ministerka Dolinková.

Zdroj: MZ SR, TS




Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *