Kardiocentrum AGEL Košice-Šaca dosahuje ďalšie úspechy pri operáciách srdca pomocou robota da Vinci

Kardiocentrum AGEL Košice-Šaca opäť dokázalo, že je špičkou v poskytovaní zdravotnej starostlivosti a vzdelávania v kardiochirurgii a jedinou v oblasti roboticky asistovaných operácií srdca na Slovensku.

Dňa 9. augusta 2024 vykonali na Klinike srdcovej a cievnej chirurgie UPJŠ LF a KCE v Kardiocentre AGEL Košice-Šaca nový typ operácie srdca pomocou robota da Vinci. Okrem štandardne robených roboticky asistovaných operácií srdca kvôli ischemickej chorobe srdca bol vykonaný, prvýkrát na území Slovenskej a Českej republiky, roboticky asistovaný uzáver uška ľavej predsiene kvôli fibrilácii predsiení. Išlo o 76-ročného pacienta, ktorému bola zároveň roboticky vykonaná chirurgická revaskularizácia myokardu, pooperačný priebeh pacienta bol bez komplikácií.

Postupné rozširovanie spektra roboticky asistovaných operácií podčiarkuje opodstatnenosť tohto pracoviska, jeho unikátnosť, inovatívnosť a pokrokovosť. „Na konci tohto roka by sme radi spustili, v rámci štúdie, program roboticky asistovaných operácií chlopňových chýb srdca. Kardiocentrum AGEL Košice-Šaca plánuje i naďalej investovať do nových technológií a odborného rozvoja svojich pracovníkov, aby sme pacientom poskytovali liečbu na svetovej úrovni,“ dodáva Prof. MUDr. František Sabol, PhD., MPH, MBA.


Zdroj, foto: AGEL SK, TS




Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *