Delta nezvyšuje mieru hospitalizácie

Britská masová očkovacia kampaň proti COVID-19 oslabila väzbu medzi infekciami a úmrtiami, aj keď ju zatiaľ úplne neprerušila, uviedol v nedeľu Peter Horby, predseda vládnej poradnej skupiny pre nové a nastupujúce respiračné vírusové hrozby (NERVTAG).

Šéf vedeckého poradného orgánu vlády pre BBC uviedol, že Británia zaznamenáva „oveľa nižšiu mieru hospitalizácie“. Bola mu položená otázka, či existuje dostatok údajov, aby sme povedali, že očkovanie prerušilo spojenie medzi vírusom, vážnym priebehom ochorenia a smrťou. „Určite to oslabil,“ uviedol Horby k očkovaciemu programu, ktorý podľa oficiálnych údajov podal prvú dávku viac ako 80 % dospelej populácie a druhú dávku viac ako 60 %. „Určite zaznamenávame zvyšujúcu sa mieru infekcie, ale vidíme oveľa nižšiu mieru hospitalizácie, takže to spojenie je skutočne, skutočne oveľa slabšie, čo je fantastické, ale nie je to spojenie úplne prerušené.“

Veľká Británia zaznamenalo v sobotu 18 270 nových koronavírusových infekcií, čo je podľa oficiálnych údajov najvyšší denný nárast od 5. februára a 23 úmrtí. 

Zdroj: Reuters

Foto: Giada Turola z Pixabay



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *