Bánovská nemocnica má Slovenku roka 2021 v kategórii Zdravotníctvo

Erika Mišiaková celý svoj život zasvätila pomoci seniorom

Nevídaný úspech dosiahla Nemocnica AGEL Bánovce počas víkendu. Práve v tejto nemocnici pracuje víťazka prestížnej ankety Slovenka roka 2021 v kategórii Zdravotníctvo. Mgr. Erika Mišiaková, námestníčka pre ošetrovateľstvo zvíťazila počas víkendu v silnej konkurencii, jej práca je zároveň jej poslaním a zmyslom života. V bánovskej nemocnici pomáha pacientom, hlavne seniorom, už 15 rokov a je pravou rukou riaditeľky nemocnice. Svoju nezastupiteľnú úlohu mala počas oboch vĺn pandémie koronavírusu, kde nasadená v prvej línii pomáhala s testovaním a starostlivosťou o pacientov s COVID-19. Spoločnosť AGEL sa môže pochváliť, že mala v ankete hneď dve nominované finalistky.

,,Úprimne si vážim toto ocenenie, je to pre mňa obrovská česť, prijímam ho s úctou a pokorou a je to pre mňa veľký záväzok do budúcnosti. Povolanie, ktoré vykonávam, je poslaním a vykonávam ho s láskou. Z tohto miesta by som sa chcela poďakovať za podporu nominačnej komisii za to, že ma nominovala, celej veľkej rodine, manželovi, dcére, priateľom, známym, všetkým kolegyniam a kolegom v Nemocnici AGEL Bánovce aj v ostatných nemocniciach, pani riaditeľke nemocnice MUDr. Mine Bobockej za jej veľkú podporu. Ďakujem veľmi pekne,“ poďakovala v emotívnom príhovore víťazka v kategórii Zdravotníctvo.

Slovenka roka pochádza z Nitrice v okrese Prievidza. Po ukončení Strednej zdravotníckej školy v Martine začala pracovať ako zdravotná sestra na III. internej klinike Univerzitnej nemocnice Bratislava a postupne sa prepracovala na asistentku a sestričku Prof. MUDr. Mirona Šramku, DrSc. na tamojšej Neurochirurgickej klinike. Po boku profesora Šramku stála pri zrode novej a samostatnej Kliniky stereotaktickej rádiochirurgie v Onkologickom ústave sv. Alžbety. Práca pod jeho vedením jej dala do života nielen mnoho nových vedomostí, ale aj obrovskú pokoru a vďačnosť, ktorú je cítiť z každého jej slova. Popri práci vyštudovala ošetrovateľstvo na Fakulte zdravotníctva a sociálnej práce Trnavskej univerzity. Po deviatich rokoch sa z Bratislavy vrátila do rodnej Nitrice a založila si rodinu. Po materskej dovolenke začala pracovať v bánovskej nemocnici, ktorá sa neskôr stala členom skupiny AGEL. Ako manažér dennej zmeny na 50-lôžkovom Oddelení dlhodobo chorých pôsobí už 15 rokov.  

Vďaka svojej obetavosti a precíznosti si vyslúžila funkciu námestníčky pre ošetrovateľstvo a zastáva aj pozíciu zdravotnej sestry v geriatrickej ambulancii. Ak by ste sa Eriky spýtali, aká je práca so seniormi, určite by vám odpovedala – krásna. Prežíva totiž úprimnú radosť z každého pacienta, ktorý sa z nemocnice vracia do bežného života zbavený bolesti a obmedzení spôsobených ochoreniami súvisiacimi so seniorským vekom. A hoci je jej práca skutočne záslužná, na slovách pochvaly si nepotrpí, jej jediným cieľom je pomáhať. V časoch, keď nový koronavírus narušil bežný chod nemocnice, patrila Erika k zdravotníkom, ktorí nepodľahli strachu. Od začiatku pandémie stála v prvej línii a obetovala mnoho voľného času, aby pomohla nielen nemocnici, ale predovšetkým pacientom. Uniformu sestry striedala s ochranným odevom, v ktorom trávila dlhé hodiny pri antigénových či PCR testovaniach v mobilnom odberovom mieste. Hoci jej spod neho vykúkali iba oči, všetci v nich videli jej nádej a odhodlanie bojovať za návrat do normálneho života a za zdravie. Zdravie. To je to, po čom túži najviac. Pre svoju dcéru stojacu na prahu dospelosti, pre manžela, rodičov, priateľov, kolegov a dokonca aj pre ľudí, ktorých vôbec nepozná. Lebo, ako by povedala Erika: ,,zdravie a rodina sú základ všetkého, lebo len s nimi sa môžeme tešiť z toho, čo nám život ponúka.“

Prestížne ocenenie je obrovským úspechom aj pre nemocnicu v Bánovciach. ,,Sme menšou regionálnou nemocnicou s individuálnym prístupom a rodinnou atmosférou. O to väčší úspech je pre nás toto ocenenie, veľmi si vážime, že máme v našich radoch Slovenku roka. V našej nemocnici každý každého pozná, preto je dôležité mať empatický prístup v starostlivosti o pacientov, pochopenie, vždy si vedieť pomôcť, ale aj sa vzájomne podržať a povzbudiť. Erika Mišiaková má všetky tieto vlastnosti, je skvelou zamestnankyňou aj obdivuhodným človekom,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mina Bobocká.

Zdroj, foto: AGEL, TS




Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *