Počet ľudí zaočkovaných prvou dávkou najvýraznejšie vzrástol v Stropkove

Prvou dávkou vakcíny proti COVID-19 je na Slovensku aktuálne zaočkovaných takmer 2,7 milióna ľudí. Za posledné tri týždne najvýraznejšie stúplo percento zaočkovaných prvou dávkou v okrese Stropkov, a to o 3,47 %. Nasleduje Litovský Mikuláš a Galanta. Okrem registrácie prostredníctvom portálu korona.gov.sk je možné na očkovanie využiť aj ďalšie možnosti. V rámci kampane “Darujme si Vianoce“ sa navyšujú kapacity očkovacích centier.

Záujem o očkovanie v poslednom období vzrástol. Podľa dát spracovaných Inštitútom zdravotných analýz MZ SR najvýraznejšie stúplo percento ľudí zaočkovaných prvou dávkou v okrese Stropkov o 3,47 %, nasleduje Liptovský Mikuláš s 3,42 % a Galanta s 3,22 %. Prvú päticu uzatvára Šaľa s 3,20 % a Poltár s 3,14 %.  Naopak najnižší percentuálny nárast sme zaznamenali v okrese Medzilaborce.  Mapka s údajmi k 6.12.2021 z ďalších okresov je zverejnená tu: https://datawrapper.dwcdn.net/CGukM/8/ .

Ministerstvo zdravotníctva SR odporúča všetkým záujemcom o očkovanie, aby využili registračný formulár na stránke www.korona.gov.sk alebo https://vakcinacia.nczisk.sk/. Po registrácii v tzv. Čakárni bude záujemcom pridelený presný termín na očkovanie.  Záujemcovia sa vďaka tomu vyhnú čakaniu pred očkovacími centrami. Ďalšou z možností je očkovanie bez registrácie –  miesta a termíny, kde je možné sa zaočkovať, sú zverejnené na stránke MZ SR: https://www.health.gov.sk/?Ockovanie-bez-registracie. Okrem toho sa dá očkovať aj v ambulancii lekára, ktorý takúto možnosť poskytuje, alebo výjazdovou skupinou. V rámci mobilizačného týždňa na podporu očkovania sa od soboty 11. decembra navyšujú očkovacie kapacity vo vakcinačných centrách a otvoria sa nové termíny na očkovanie: https://www.health.gov.sk/Clanok?MZ-SR-kampan-Darujme-si-Vianoce . Kampaň “Darujme si Vianoce“ pripravil rezort zdravotníctva a samosprávne kraje.

Mapu okresov s  percentami zvýšenia zaočkovanosti  ich občanov k 6.12.2021 nájdete tu: https://datawrapper.dwcdn.net/CGukM/8/

Zdroj: MZ SR, TS

Foto: UNLP Košice



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *