Poďla Fauciho je čas začať sa postupne vracať k „normálu“  

Americký odborník na infekčné choroby, poradca prezidenta Joea Bidena, Dr. Anthony Fauci v stredu povedal, že je čas, aby sa Spojené štáty začali vracať k normálu, a to aj napriek zostávajúcim rizikám COVID-19. V rozhovore pre agentúru Reuters Fauci povedal, že USA čelia ťažkým rozhodnutiam v snahe nájsť rovnováhu medzi potrebou chrániť svojich občanov pred COVID-19 a rastúcou únavou z pandémie, ktorá svet trápi už tretím rokom.

Americkí predstavitelia zdravotníctva v stredu uviedli, že pripravujú úpravu pandemických opatrení, pretože dochádza k poklesu nových prípadov nakazených variantom Omikron. Nasledovalo vyhlásenie niekoľkých štátov, vrátane New Jersey, New Yorku, Kalifornie, Connecticutu, Delaware a Oregonu, že v nadchádzajúcich týždňoch rušia povinné nosenie rúšok v školách alebo iných verejných zariadeniach.  

Aktuálny sedemdňový denný priemer nových prípadov COVID-19 je okolo 147 000, čo je podľa vládnych údajov pokles o približne 40 % v porovnaní s predchádzajúcim týždňom. Za rovnaké obdobie počet hospitalizácií klesol o 28 % na 9 500 za deň. Každý deň však na koronavírus zomiera viac ako 2 000 Američanov. 

Zdroj: Reuters

Foto: Freepik




Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *