Výskumníci wu-chanského virologického inštitútu boli v novembri 2019 v nemocnici

Aj keď s pandémiou koronavírusu už bojujeme viac ako rok, jej pôvod ostáva nevysvetlený. Často sa pracovalo s teóriou podľa ktorej koronavírus unikol z laboratória v čínskom meste Wu-chan. Záverom vyšetrovania expertov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) bolo, že pôvod koronavírusu v čínskom laboratóriu je veľmi nepravdepodobný.

Denník The Wall Street Journal (WSJ) ale teraz prichádza s novými informáciemi o zamestnancoch Wu-chanského laboratória. Uvádza, že traja výskumníci wu-chanského virologického inštitútu boli v novembri 2019 hospitalizovaní v nemocnici s príznakmi zhodnými s Covid-19 ale aj s bežným sezónnym ochorením. Vírus bol ale prvý raz objavený vo Wu-chanu až začiatkom decembra 2019.

Podľa WSJ nie je nič neobvyklé, že ľudia v Číne idú priamo do nemocnice, keď ochorejú, buď preto, že sa im tam dostane lepšie ošetrenie alebo im chýba prístup k praktickému lekárovi. Covid-19 a chrípka, aj keď sú veľmi odlišné choroby, majú rovnaké príznaky, ako je horúčka, bolesti a kašeľ. Napriek tomu je zaujímavé, že členovia rovnakého tímu pracujúceho s koronavírusmi išli do nemocnice s podobnými príznakmi krátko pred prvou identifikáciou pandémie.

Zdroj: The Wall Street Journal

Foto: Herney Gómez z Pixabay



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *