Bánovská nemocnica dnes slávnostne otvorila nové pracovisko CT

Najmodernejší prístroj prispeje k rýchlejšej a presnejšej diagnostike

Pacienti aj zdravotníci sa dočkali. Mesto Bánovce nad Bebravou má vďaka najnovšiemu CT prístroju väčšiu dostupnosť a kvalitu zdravotnej starostlivosti. Jedno z najmodernejších a najpokrokovejších CT dnes slávnostne odovzdali do prevádzky za účasti vedenia spoločnosti AGEL aj primátora mesta. CT má kapacitu 17 – 20 vyšetrení denne. Zakúpenie prístroja v celkovej hodnote 503 tisíc EUR financovala spoločnosť AGEL.

Nemocnica AGEL Bánovce nad Bebravou sa snažila o vytvorenie pracoviska CT niekoľko rokov.

„Som veľmi rada, že sme CT priniesli aj pacientom sem, do Bánoviec, kde doposiaľ pracovisko CT chýbalo. Priestory prešli kompletnou rekonštrukciou, CT máme odskúšané v skúšobnej prevádzke, všetko perfektne funguje aj z pohľadu našich odborníkov, aj z pohľadu manažmentu pacienta,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce PhDr. MUDr. Mina Bobocká, MBA, MPH.  

Doposiaľ museli pacienti na CT vyšetrenia dochádzať do okolitých okresov, v prípade hospitalizovaných či imobilných pacientov situáciu ešte komplikovala nutnosť prevozu. ,,Teší ma, že sa nám v rámci nemocnice podarilo vytvoriť podmienky na vznik moderného pracoviska, ktoré prinesie do regiónu kvalitnú diagnostickú zobrazovaciu techniku a skráti čakacie doby na CT vyšetrenie,“ dodala riaditeľka nemocnice. CT pracovisko sa nachádza v priestoroch bývalého archívu na prízemí nemocnice. 

Počítačová tomografia je vyšetrovacia metóda, ktorá využíva röntgenové žiarenie na detailné zobrazenie jednotlivých vrstiev orgánov a častí tela, vďaka čomu je možné ich detailne posúdiť.

Okrem diagnostických vyšetrení, z ktorých možno spomenúť CT v oblasti hlavy, krku, hrudníka, brucha, malej panvy, muskuloskeletálneho systému, angiografie, kolonografie, enteroklýzy a HRCT pľúc, sa na pracovisku budú aplikovať aj liečebné metódy, napríklad periradikulárna terapia či ozónoterapia.


Zdroj, foto: AGEL SK, TS




Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *